nvista

Windows Vista: Sağ Tuş Menüsüne "Direk Sil" Seçeneği Eklemek

Eğer dilerseniz sağ tuş menüsüne Direk Sil seçeneği ekleyerek dosyaların Geri Dönüşüm Kutusu'na taşınmadan silinmesini sağlayabilirsiniz. Tabii Sil seçeneği orada kalmaya devam edeceği için dilediğiniz dosyalarda daha güvenli olan bu Sil seçeneğini kullanmaya devam edebiliriniz...
NOT: Bu araç veriyi silerken pek çok güvenlik metodunu kullanarak kurtarılamayacak şekilde siliyor. (11 üste yazma, sayısız yeniden isimlendirme gibi) Bu yüzden bu seçenek ile sildiğiniz veriyi kurtarmanın hiçbir yolu yok gibi. Aman dikkat yanlış şeyler silmeyin :D




1- Öncelikle Microsoft Technet sitesinden SDelete ve buradan Direk Sil.rar dosyasını indirin.


2- İndirdiğiniz SDelete dosyasını açın ve içinden çıkan sdelete.exe dosyasını C:\Windows\System32 klasörüne atın.





3- İndirdiğiniz diğer dosyadan (Direk Sil.rar) çıkan Direk Sil_Ekle anahtarına çift tıklayın ve çıkan uyarılara onay verin.


4- Bir dosyaya sağ tıkladığınızda sağ tuş menüsüne Direk Sil seçeneğinin eklendiğini göreceksiniz. İlk kullandığınızda kullanım koşullarını kabul etmeniz gerekiyor. (Bir kerelik) Daha sonra gönlünüze göre kullanmaya devam edebilirsiniz.








Eğer geri dönmek isterseniz C:\Windows\System32 klasöründen Sdelete.exe'yi silin ve diğer kayıt defteri anahtarı olan Direk Sil_Kaldır anahtarını kullanın.


Hepsi bu!

Okumaya devam...

Hepsi 1645773067843464934

Twitter

item