nvista

Windows 7 ve Vista DVD'sinden Sistem Dosyalarını Kopyalamak

Çoğunuzun başına gelmiştir, bir sistem dosyası hasar görür veya kurcalarken bazı şeyler ters gider ve düzeltemezsiniz. Oysa bu sistem dosyasını orjinali ile değiştirseniz sorununuz anında çözülecektir.İşte bu yazıda bir Windows 7 veya Vista kurulum Dvd'sini açarak bunlara nasıl ulaşabileceğinizi anlatacağım...








1- Tamamen ücretsiz olan 7-Zip programının -işletim sisteminizin kaç bit  olduğunu göz önüne alarak- 32 veya 64 bit versiyonunu indirin ve kurun.


2- Programın kısayoluna sağ tıklayın ve uyumluluk modunu açarak Bu programı yönetici olarak çalıştır seçeneğini işaretleyin ve kaydedip çıkın.





3-  Programı çalıştırın ve Araçlar/seçenekler yolunu izleyin.Ardından resimde gördüğünüz gibi .wim uzantısını 7-Zip ile ilişkilendirin ve Tamam deyin. (Eğer bilgisayarınızla beraber verilen bir OEM kurtarma DVD'niz varsa .swm uzantısını işaretleyin.)


Eğer programı bundan sonra da kullanmayı düşünüyorsanız hepsini işaretleyin.














4- Windows 7 Dvd'nizi optik sürücünüze takın ve 7-Zip programının üzerinden Optik sürücünüzün harfi:\SOURCES\ yolunu izleyin (Yani Windows 7 Dvd'nizin içindeki SOURCES klasörünü açın) ve INSTALL.WIM dosyasını bulun.
(Altlarda en büyük boyuta sahip dosya)

  • Eğer bilgisayarınızla beraber verilen bir OEM kurtarma DVD'nizi kullanıyorsanız Optik sürücünüzün harfi:\BİLGİSAYARINIZIN MARKASI.SWM yolunu izleyin. (Örneğin ASUS.SWM)


Kurulum DVD'si



OEM Kurtarma DVD'si


















5- INSTALL.WIM veya BİLGİSAYARINIZIN MARKASI.SWM dosyasına çift tıkladığınızda bir kaç saniyeliğine alttaki pencere görünecek ardından INSTALL.WIM veya BİLGİSAYARINIZIN MARKASI.SWM dosyasının içeriği görüntülenecek.













Gördüğünüz gibi rakamlarla belirtilmiş klasörler mevcut.Bu klasörlerin her biri Windows 7 veya Vista sürümlerini temsil ediyor.Home Premium,Ultimate vs. gibi.(Bende fazla klasör var bu sizi yanıltmasın ben hem 32 hem 64 bit sürümleri içeren bir DVD kullandığım için böyle) Şimdi bunlardan hangisinin sahip olduğunuz sürüme ait olduğunu bulmamız gerekiyor.Bunun için 1.xml dosyasını açarak hangi numaranın hangi sürüme ait olduğunu öğreneceğiz.Bundan sonraki adımları Home Premium kullandığımı varsayarak anlatacağım eğer siz farklı versiyon kullanıyorsanız o versiyona göre adımları uygulayın.


6- En altta gördüğünüz 1.xml dosyasını seçin ve üstte gördüğünüz Çıkart butonuna basın  ardından Gözat'tan  masaüstünü seçin ve Tamam diyerek dosyanın masaüstüne kopyalanmasını sağlayın.







7- Masaüstünde oluşturduğunuz "1" dosyasına sağ tıklayın ve Wordpad ile açın.(XML dosyası olduğu için herhangi bir tarayıcı ile de açabilirsiniz.) Ctrl+F tuş kombinasyonunu kullanarak BUL penceresinin açılması sağlayın ve IMAGE INDEX yazın ve Sonrakini bul butonuna basın.





8- Alttaki resimde görebileceğiniz gibi her IMAGE INDEX'ler arası bir sürüme ait bilgileri içeriyor.





9- NAME>Sürüm ismi/NAME>  satırlarını kontrol ederek ilerliyorum ve numaralı klasörün benim sürümüm olan Home Premium'a ait olduğunu görüyorum.





10- Artık tek yapmam gereken 7-Zip içerisinden nolu klasörün içinde ilerleyerek System32 klasörüne gitmek ve ihtiyacım olan sistem dosyalarını buradan dilediğim bir yere kopyalamak...


Kurulum DVD'si




OEM Kurtarma DVD'si

















Hepsi bu....



Okumaya devam...

Hepsi 1145800239799368680

Twitter

item