nvista

"Windows Özellikleri"ni Açmak-Kapatmak

Windows Vista  yükleme sırasında bilgisayarınız hakkında size çok fazla soru sormuyor. Bu yüzden yükleme esnasında ihtiyacınız olup olduğunu bakmadan bir çok uygulama ve özelliği yükleyebiliyor. İstemediğiniz şeylerden kurtulabilmek için Windows Vista'da, Windows XP'deki "Program Ekle/Kaldır" benzeri bir uygulama bulunuyor.Kaldırmak isteyeceklerinizin en başında gelen uygulama da "Remote Differential Compression", yani "Uzaktan Değişiklikleri Sıkıştırma".
 
 Dosyalarınızı bir yerden başka bir yere taşıdığınızda veya internetten dosya indirdiğinizde Windows Vista dosyayı transfer ederken aynı zamanda kontrol eder. Kontrol etmesinin neticesinde harddiskinize biraz daha yük bineceğinden bu işlem yavaş sistemlerde sorun çıkartabilir.

1-"Denetim Masası"na gidin.(Klasik görünüm)

2-"Programlar ve Özellikleri" açın.

3-Sol tarafta görebileceğiniz "Windows Özelliklerini Aç veya Kapat" ı seçin.

4-İstediğiniz programları işaretleyerek devre dışı bırakın.








BİLGİ:
  • Bu uygulamaların yanındaki işareti kaldırdığınızda onları silmiş olmuyorsunuz, sadece arka planda çalışıp performansınızdan çalmasınlar diye kapatmış oluyorsunuz. Daha sonra ihtiyacınız olduğunda bu uygulamaları yeniden açık duruma getirebilirsiniz.
  • Resim "Windows Vista Ultimate" sürümüne aittir.Bazı özellikler sizde olmayabilir.Genel olarak resimlerdeki ayarları kullanabilirsiniz.

Alttaki resimde de  benim "Windows Vista Home Premium" sürümünde uyguladığım ayarları görüyorsunuz;
(Eğer "Ekran Alıntısı Aracı"nı kullanmıyorsanız "Tablet PC İsteğe Bağlı Bileşenleri"de devre dışı bırakabilirsiniz.)


  • Bu adreste bu uygulamaların ne işe yaradığıyla ilgili bilgi ve normal ayarlarını bulabilirsiniz.

Okumaya devam...

Sistem Aracları 1962575639909577942

Yorumlar

Twitter

item