nvista

Oyun Oynarken "Aero"yu Kapatmak


Oyun oynamayı seviyor ve performansı sınırlı bir bilgisayarınız varsa bilgisayarınızın kapasitesini son kırıntısına kadar kullanmak istersiniz.Bu durumda "Aero"yu kapatmak size bir kaç kare/sn daha kazandıracaktır. "Her seferinde onunla mı uğraşacağım" dediğinizi duyar gibiyim."Hayır" uğraşmayacaksınız her seferinde "Aero" programı çalıştırdığınızda otomatik olarak kapanacak,programı sonlandırdığınızda otomatik olarak açılacak.Tabii sadece oyun için değil dilediğiniz başka programlar içinde bu özelliği kullanabilirsiniz.




1- Çalıştırdığınızda "Aero"nun devre dışı kalmasını istediğiniz programın(Örn. Photoshop,Crysis,Cod 5 vs.) kısayoluna sağ tıklayarak "Özellikler" deyin.

2- "Uyumluluk" sekmesinde "Masaüstü oluşturmayı devre dışı bırak" seçeneğini işaretleyin.
(Resim Windows 7 ortamında alınmıştır)



























3- Gerekli onayları verin ve "Özellikler"i kapatın.






  • Artık bu program her başlatıldığında "Aero"  devre dışı kalacak,kapatıldığında ise otomatikman devreye alınacaktır.Bunu dilediğiniz her program üzerinde uygulayabilirsiniz.
  • Oyunların çok büyük çoğunluğunda bu işlem zaten otomatik olarak yapılır.Ama bazı eski oyunlarda(Windows Vista öncesi Aero'nun olmadığı zamanlar) bu işlem kullanılabilir.Artı grafik işlerken kullanılabilir.





Okumaya devam...

Sistem Aracları 7948461375113433936

Yorumlar

Twitter

item