nvista

"Windows Vista"da Servisleri Yönetmek


BİLGİ:Bu eğitim Vista servislerini nasıl devre dışı bırakabileceğinizi,nasıl devreye alabileceğinizi  göstermeyi hedeflemektedir.





NOTLAR:
İhtiyacınız olan bir servisi kapatmanın bilgisayarınızın yavaşlamasına neden olacağını unutmayınız.Buyüzden emin olmadıkça bir servisi devre dışı bırakmanız önerilmez.



Servis yapılandırma bilgileri;

Otomatik:
Bu kategorideki servisler Boot zamanıyla beraber başlarlar ve gerek kalmayınca veya kullanılmayınca otomatik olarak devre dışı kalırlar.Bu kategoride kullanmadığınız bir servis varsa devre dışı bırakmanız yada manuel(elle) olarak ayarlamanız gerekir.

Otomatik(Gecikmeli başlangıç):
Bu kategorideki servisler Boot zamanından sonra başlarlar ve gerek kalmayınca veya kullanılmayınca otomatik olarak devre dışı kalırlar.Bu kategoride kullanmadığınız bir servis varsa devre dışı bırakmanız yada manuel(elle) olarak ayarlamanız gerekir.

Manual(elle):
Bu kategorideki servisler vista gerek duyduğunda başlatılırlar.Fakat bu durumda olan çok az servis vardır.Kullandığınız bir servis bu kategorideyse otomatik e getirmeniz önerilir.

Devre dışı: 
Bu şekilde kategorilendirilmiş servisler çalışmak istediklerinde durdurulurlar.Olay günlüğünde bunların durumunu görebilirsiniz

Durdurulmuş:
Bu servisler boot zamanında ve sonrasında hiç çalışmazlar. Ancak bu kullanıcılara sunulmuş bir seçenek değildir.  Bu konum, sadece sistem konfigürasyonlarında yapılan değişikliklerden sonra sistemin servisler üzerinde uygulayabileceği bir seçenektir. Örneğin, Windows özelliklerinden birini kapatırsanız sistem bununla ilgili bir servisi (Başka özellikler için gerekli olmaması durumunda) Durdurulmuş konumuna getirir.

Sevisler üzerinde değişiklik yapmak için;

1- "Başlat Menüsü"nü açın.
2- Arama satırına "Hizmetler" veya "services.msc" yazıp "Enter"a basın.
3- Değiştirmek istediğiniz servise sağ tıklayıp "Özellikler"i seçin.
4- Çıkan kutucuktan istediğiniz değişikliği yapıp "Uygula" deyin.

ÖNERİLER:


  • Asla "msconfig" komutuyla servisler üzerinde değişiklik yapmayın.Her zaman yukarıda açıklandığı üzere servisleri kullanın.
  • Bir servis üzerinde değişiklik yaptığınızda bunun bütün kullanıcılar üzerinde geçerli olacağını unutmayın

Okumaya devam...

Sistem Aracları 5948032391832944116

Yorumlar

Twitter

item